Generació Digital: PEL·LÍCULES

Monday, October 09, 2006

Pel·lícules i els seus videojocs

Quin és el motiu de que una pel·lícula tingui un videojoc? Per descomptat hi ha un important factor de merxandatge a darrera, de publicitat, però moltes vegades ens sembla l'opció més lògica de emportar-nos a casa l'excitació i l'emoció que aquella pel·lícula ens ha despertat. Us imagineu films d'acció sense un videojocs que els acompanyin? Avui això sembla impensable, però com en moltes altres coses, hi va haver-hi un pioner. I possiblement no és el que us penseu!

El primer videojoc que va apareixer vinculat a una pel·lícula no és, com molta gent pensa, ET per Atari 2600 (1982) si no una obscura recreativa de l'any 1976 basada en una encara més obscura pel·lícula de ciència ficció: "La carrera de la mort de l'any 2000", on apareixen un David Carradine post Kung-Fú i un dels primers papers de Silvester Stallone. Sí que es pot considerar, però, ET, el primer videojoc en versió domèstica d'una pel·lícula.

També ens trobem davant del fet que la tecnologia que fa possible els videojocs, es mostra a les pel·lícules i enriqueix el seu món. Els primers efectes digital en una pel·lícula corresponen, per molt poc, a : "Star Trek 2 l'ira de Khan" (1982) i no pas a "TRON" ( 1982 uns mesos després). Sens dubte sería però TRON la que millor simbolitza la simbiosi de pel·lícula i videojoc doncs els videojocs no només marquen la seva estètica, si no que en formen part de l'argument. Ademés, sabieu que aquesta pel·lícula de culta va passar desapercebuda en la seva estrena i que va ser l'aparició del seu videojoc - que va recaudar més que la propia pel·lícula- el que la va inmortalitzar?

I qué passa quant són les pel·lícules les que formen part del videojoc? Don Bluth obria pas el 1983 amb "Dragon's Lair" a les aventures cinemàtiques com les de Badlands (1984), Road Blaster (1985), Mad Dog McCree (1990), Night Trap (1992), etc... Videojoc o pel·lícules? Quina importància té quant cada vegada més les pel·lícules són com videojocs i aquests semblen ja pel·lícules??

0 Comments:

Post a Comment

<< Home